בורגר סייטן (חלבון חיטה)

מצרכים כ-150 גרם סייטן (של טבע דלי, בטעם מסורתי, לדעתי הכי טעים) 1 כף רוטב סויה/תמרי מופחת נתרן 1 כפית מולאסה כהה (או סילאן, או דבש או כל תחליף אחר) 2 כפות קמח שיבולת שועל…

מצרכים

  • כ-150 גרם סייטן (של טבע דלי, בטעם מסורתי, לדעתי הכי טעים)
  • 1 כף רוטב סויה/תמרי מופחת נתרן
  • 1 כפית מולאסה כהה (או סילאן, או דבש או כל תחליף אחר)
  • 2 כפות קמח שיבולת שועל
  • 1 כף פשתן טחון
  • + 3 כפות מים (מסמיך וקושר את המסה, במקום ביצה)
  • 1 בצל קצוץ
  • 3-4 שיני שום קצוצות
  • צרור פטרוזיליה
  • 1-2 זוקיני/קישוא (אם הקישוא מלא מים, משליכים את מרכז הקישוא ומשתמשים רק בהיקף)
  • כף שמן זית
  • 1 כף זרעי כמון שלמים (השתדלו להשתמש בזרעים שלמים ולא באבקה. הטעם שונה לחלוטין)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה טחונה
  • חצי כפית צ’ילי גרוס או תבלין חריף אחר או תערובת קארי חריפה (לא חובה)
  • רבע כפית אבקת זרעי חרדל
  • מלח לפי הטעם
  • רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • במחבת מכוסה, מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ למשך כחצי דקה ומסירים מהאש.
  • במעבד מזון, קוצצים את הסייטן, בפולסים, עד קבלת גושי סייטן קטנים (לשים לב לא לטחון לגמרי, על מנת שיישאר מרקם גושי, שאפשר לנגוס). מערבבים את גושי הסייטן עם רוטב הסויה/תמרי והמולאסה.
  • במעבד מזון, טוחנים את הפטרוזיליה, הקישוא הבצל והשום המטוגנים עד קבלת מחית חלקה. מעבירים את התערובת לבד חיתול וסוחטים להוצאת רוב הנוזלים.
  • במחבת קטן, על אש בינונית, קולים את זרעי הכמון תוך ערבוב במשך כדקה.
  • בקערה, מערבבים את כל חומרי התערובת (בידיים). בידיים רטובות, יוצרים קציצות בעובי 1-2 ס”מ ומטגנים על אש בינונית, 1-2 דקות מכל צד. מגישים עם ירקות ורטבים בלחמניית המבורגר או בצלחת לצד ירקות וטחינה.

מאמרים דומים

שבוע ניסיון עם השף הבריא

שבוע ניסיון עם השף הבריא

לשאלון האיפיון שלנו





* מידע תזונתי מעניין, בלי ספאם, ובמינון נמוך!

Call Now Button