ויניגרט – רוטב לסלט

זהו, בעיני, מתכון חשוב במיוחד! יש לדאוג תמיד שיהיה בבית רוטב טעים לסלט. אם אין לכם זמן להכין – תקנו, אבל תמיד תדאגו שיהיה בבית. כשיש לכם במקרר רוטב טעים לסלט, הסיכוי שתאכלו סלט בארוחה…

זהו, בעיני, מתכון חשוב במיוחד! יש לדאוג תמיד שיהיה בבית רוטב טעים לסלט. אם אין לכם זמן להכין – תקנו, אבל תמיד תדאגו שיהיה בבית. כשיש לכם במקרר רוטב טעים לסלט, הסיכוי שתאכלו סלט בארוחה הבאה שלכם, גדל במידה רבה מאוד. לויניגרט קיימות אינספור גרסאות. לפניכם גרסה בסיסית, פשוטה וטעימה מאוד. ניתן להכין כמות גדולה ולשמור במקרר. הרוטב נשמר היטב כחודש. אם הרוטב נפרד לשתי שכבות, זה לא אומר שהוא מקולקל, אלא שצריך לערבב אותו עד ששתי השכבות מתחברות שוב. ניתן לעשות זאת בניעור של מיכל האחסון או במיקסר/מעבד מזון.

מצרכים (כמות לכ-10 מנות, כ-90 קק”ל לכף)

  • רבע כוס חומץ טבעי או מיץ לימון מדולל במים
  • חצי כוס שמן זית או קנולה
  • קורט מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • 2 כפות דבש או מעט ממתיק מלאכותי
  • 1 כף חרדל
  • 2 שיני שום
  • חופן בזיליקום (לא חובה)

אופן ההכנה

טוחנים הכול יחד. שומרים בצנצנת אטומה במקרר. אם הרוטב נפרד לשתי שכבות, מנערים היטב את הצנצנת עד ששתי השכבות מתחברות שוב.

מאמרים דומים

קחו אותנו לשבוע ניסיון

קחו אותנו לשבוע ניסיון

לשאלון האיפיון שלנו





* מידע תזונתי מעניין, בלי ספאם, ובמינון נמוך!

Call Now Button