עוגת שוקולד נטולת גלוטן

מצרכים  שעועית שחורה מבושלת במשקל 400-450 גרם (קופסת שימורים גדולה מסוננת או שעועית שחורה מושרית כ-10 שעות ומבושלת בסיר לחץ, כחצי שעה) 5 ביצים גדולות 1 כפית תמצית וניל חצי כפית מלח 100 גרם חמאה…

מצרכים

  •  שעועית שחורה מבושלת במשקל 400-450 גרם (קופסת שימורים גדולה מסוננת או שעועית שחורה מושרית כ-10 שעות ומבושלת בסיר לחץ, כחצי שעה)
  • 5 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חצי כפית מלח
  • 100 גרם חמאה (או תחליף חמאה ללא שומן טרנס)
  • חצי כוס דבש או סילאן או סוכר
  • 4 כפות אבקת קקאו
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • חצי כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה

  • מרפדים תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס”מ או שתי תבניות אינגליש קייק, בנייר אפייה.
  • במעבד מזון טוחנים את השעועית, 3 ביצים, תמצית וניל ומלח, עד שהתערובת חלקה וללא גושים. ממיסים את השוקולד עם חצי מכמות החמאה או השמן, בסיר קטן.
  • במיקסר, מקציפים את החמאה עם הסוכר (אם משתמשים בדבש במקום סוכר, מקציפים את החמאה ללא הדבש), עד שהתערובת אוורירית. מוסיפים את 2 הביצים הנותרות ומקציפים דקה נוספת. מוסיפים את השוקולד המומס לתוך תערובת השעועית.
  • בקערה גדולה, מקפלים בהדרגה את החמאה המוקצפת לתוך תערובת השעועית וכן את כל שאר החומרים. שופכים את התערובת לתוך התבנית/ות ומניחים על תבנית גדולה (למקרה שהתערובת גולשת).
  • אופים במשך 40-45 דקות. העוגה מוכנה כאשר היא יציבה או כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש כמעט לגמרי.
  • לאחר 10 דקות הופכים את העוגה על גבי רשת על מנת שתתקרר. מומלץ לאפשר לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שחותכים אותה. ניתן לצפות את העוגה בכל ציפוי שוקולד או ציפוי אחר שאתם אוהבים. תיהנו!

מאמרים דומים

שבוע ניסיון עם השף הבריא

שבוע ניסיון עם השף הבריא

לשאלון האיפיון שלנו





* מידע תזונתי מעניין, בלי ספאם, ובמינון נמוך!

Call Now Button