פסטרמה ביתית

מצרכים 1 ק”ג נתח חזה הודו – נקבה, נקי ללא עור או חזה עוף כנ”ל לתערובת ההשרייה: (מומלץ מאוד, אך לא חובה אם אין זמן) 3 כוסות מים 2 כפות מלח 2 כפות סוכר 1…

מצרכים

1 ק”ג נתח חזה הודו – נקבה, נקי ללא עור או חזה עוף כנ”ל

לתערובת ההשרייה: (מומלץ מאוד, אך לא חובה אם אין זמן)

  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית גרגרי פלפל אנגלי שלם
  • 4-5 עלי דפנה שלמים

תערובת לצלייה:

  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 4-5 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה טחונה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • חוט לקשירה (אופציונאלי)

אופן ההכנה

  • מניחים במחבת את כל המצרכים לנוזל ההשריה ומחממים עד שהנוזל צלול והמלח נמס, מקררים. מניחים את ההודו בקערה ושופכים עליו את הנוזל. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ-24 שעות (אם אין זמן, מדלגים על שלב זה). הופכים את הנתח לצידו השני לפחות פעם אחת במהלך 24 השעות.
  • מוציאים את הבשר מנוזל ההשריה, שוטפים היטב ומייבשים בעזרת מגבת נקייה או מגבות נייר. בעזרת חוט קושרים את החזה לצורת גליל (לא חובה). אם אין חוט, משפדים את הנתח, לאחר שמצפים אותו בתערובת לצלייה, בעזרת מספר שיפודים(לא חובה).
  • בקערה, מערבבים את החומרים לתערובת הצלייה, ומורחים היטב את נתח ההודו.
  • מכוונים תנור לכ-160 מעלות צלזיוס.
  • מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום. ומעליה מניחים רשת לצלייה.
  • מניחים את ההודו על הרשת (חשוב על מנת שהנתח ייצלה ולא יתבשל בנוזלים שמופרשים). צולים כשעה עד שעה ורבע.
  • כ-30-40 דקות לאחר תחילת הצלייה, הופכים את הנתח ומרטיבים אותו בנוזלים שהצטברו בתבנית. מוציאים מהתנור. אם מעוניינים לאכול את הבשר חם, מחכים כ-5-10 דקות לפני שפורסים אותו. (פורסים דק בסכין חדה ולא משוננת). אם מעוניינים לאכול את הבשר קר, מעבירים למגש או צלחת ומקררים היטב. לאחר מכן מעבירים לקופסא אטומה.
  • ניתן לפרוס את ההודו ואז להעביר לקופסא אטומה. ניתן לשמור את הפסטרמה כ- 4 ימים, בקירור.

מאמרים דומים

קחו אותנו לשבוע ניסיון

קחו אותנו לשבוע ניסיון

לשאלון האיפיון שלנו





* מידע תזונתי מעניין, בלי ספאם, ובמינון נמוך!

Call Now Button