שניצל טבעוני והמבורגר עדשים

שניצל תירס/טופו מצרכים 1 כוס גרגירי תירס  קפואים 1 חבילה טופו טבעי (1 חבילה) 1 כפית שמן זית 1 בצל קצוץ 1-2 שיני שום חופן בצל ירוק קצוץ קורט מלח רבע כפית פלפל שחור כפית…

שניצל תירס/טופו

מצרכים

  • 1 כוס גרגירי תירס  קפואים
  • 1 חבילה טופו טבעי (1 חבילה)
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1-2 שיני שום
  • חופן בצל ירוק קצוץ
  • קורט מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • כפית פפריקה מתוקה

לציפוי

  • חצי כוס פירורי לחם
  • 2 כפיות שמן זית

אופן ההכנה

  • מרתיחים את גרגירי התירס במים במשך 3-4 דקות. מסננים ומקררים.
  • במחבת, מטגנים את הבצל בשמן עד שמזהיב.
  • במעבד מזון, טוחנים את הטופו עם השום, התבלינים והבצל עד קבלת תערובת חלקה.
  • מערבבים את התירס עם הבצל הירוק ותערובת הטופו עד קבלת תערובת אחידה.
  • מכינים את הציפוי – בקערה, מערבבים היטב את פירורי הלחם עם השמן לציפוי.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • יוצרים מהתערובת כ-4 קציצות שטוחות בצורת שניצל ומצפים בפירורי הלחם.
  • מניחים את השניצלים בתבנית ואופים כ-10-15 דקות.

המבורגר עדשים

מצרכים

  • כוס עדשים ירוקות או שחורות
  • 2.5 כוסות מים
  • קורט מלח
  • 1 כף שמן זית לטיגון הבצל
  • 3-4 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל בינוני , חתוך לקוביות
  • 1 גזר , חתוך לקוביות
  • פלפל גרוס 1/2 כפית
  • כמון שלם 1/2 כפית
  • חצי כוס שיבולת שועל  גרוסה דק (לנמנעים מגלוטן ניתן להחליף בקמח חומוס)
  • חצי פלפל צ’ילי קצוץ דק (מומלץ, לא חובה)
  • צרור כוסברה טרייה קצוץ (מומלץ, לא חובה)
  • 2 כפות שמן זית למריחת הקציצות

אופן ההכנה

  • מביאים עדשים לרתיחה במים, מחלישים את הלהבה ומבשלים על אש  קטנה כחצי  שעה או עד שהעדשים רכות. מסננים.
  • מטגנים את הבצל והגזר בשמן עד שהבצל משחים, 5-7 דקות (ניתן לערבב עם השמן ולצלות בתנור כ-10 דקות, במקום לטגן)
  • בקערה מערבבים היטב את כל החומרים. מניחים במקרר למשך כעשר דקות, לאפשר לנוזלים להיספג.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • יוצרים כ-4-5 קציצות. ומניחים בתבנית. בעזרת מברשת או שפריצר משמנים את ההמבורגרים במעט שמן זית.
  • אופים בתנור במשך כעשר דקות- רבע שעה, או עד שההמבורגר משחים.
  • מחכים 3-4 דקות, לאפשר לקציצות להתייצב.
  • מגישים בלחמניית המבורגר, עם כל הירקות והרטבים שאוהבים.

מאמרים דומים

שבוע ניסיון עם השף הבריא

שבוע ניסיון עם השף הבריא

לשאלון האיפיון שלנו





* מידע תזונתי מעניין, בלי ספאם, ובמינון נמוך!

Call Now Button