אורז אדום – כוונתנו כאן לאורז מלא בצבע אדום ולא לאורז לבן עם רסק עגבניות 🙂
אורז אדום הוא אפשרות נוספת לגוון במחלקת הדגנים/פחמימות (תחליף לאורז מלא, כוסמת, קינואה, בורגול, קוסקוס, תפו”א וכו’) ואנחנו בשף הבריא חסידים גדולים של גיוון!
גיוון הוא התבלין שהופך את החיים שלנו לעשירים יותר ובמקרה של אוכל – את התפריט שלנו, במיוחד אם אנחנו מקפידים על דיאטה, למהנה וטעים ומעניין יותר – וכך גדלים הסיכויים שנצליח להתמיד ולשמור על הדיאטה לאורך זמן רב יותר!
אז איך מכינים אורז אדום ? המתכון הבסיסי זהה לאופן ההכנה של אורז מלא. משרים את האורז כשעתיים לפחות, בהרבה מים. מסננים. היחס אורז:נוזל הוא 1:2.5. כלומר, על כל כוס אורז (לפני השרייה) מוסיפים 2.5 כוסות נוזל.
מצרכים נוספים – אורז אדום
- בצל גדול קצוץ מטוגן ב-1 כפית שמן
- 2 גזרים חתוכים גס
- 4 שיני שום קצוצות
- 3 עלי דפנה
- 3 פלפל אנגלי
- חצי כפית מלח
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר חסין אש, מאדים את הבצל בשמן עד שמזהיב, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הגזר והשום ומאדים עוד כחצי דקה תוך ערבוב.
- מוסיפים את שאר הרכיבים, מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים לתנור למשך שעה. (אם אין סיר חסין אש אז מעבירים לפיירקס ומכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומניום).
- לאחר שעה בודקים אם האורז מוכן ומה כמות המים שנשארה (לא מערבבים אלא רק עושים חור במרכז ומסתכלים האם נשארו מים).
- אם האורז רך ואין מים בתחתית, משאירים מכוסה לעוד 5 דקות.
- אם האורז עדיין קשה – מוסיפים עוד חצי כוס מים רותחים, מכסים ומחזירים לתנור לעשר דקות נוספות.
- לפני ההגשה, ניתן להוסיף לאורז תוספות שונות, ככל העולה על דעתכם: בצל מטוגן/מאודה, שום מטוגן, עשבי תיבול קצוצים, בצל ירוק קצוץ, תערובת אגוזים קצוצים, אפונה, תירס ועוד ועוד. מומלץ להגיש את האורז בליווי קטניות (עדשים או שעועית), לקבלת חלבון מלא מן הצומח. בתיאבון!