בטטה אפויה במילוי תבשיל שעועית שחורה

מצרכים (ל-4 מנות) 4 בטטות בינוניות 1 כוס שעועית שחורה 1 בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות 4 שיני שום קצוצות 1 גמבה חתוכה לקוביות 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות 1 כף שמן קנולה 1 כף…

מצרכים (ל-4 מנות)

  • 4 בטטות בינוניות
  • 1 כוס שעועית שחורה
  • 1 בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 גמבה חתוכה לקוביות
  • 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 כף שמן זית
  • 2-3 גבעולים בצל ירוק חתוך דק
  • קורט מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • כפית זרעי כמון (למי שאוהב, זה מאוד טעים ובכלל לא דומה בטעם לכמון טחון. שווה ניסיון!)

אופן ההכנה

  • בישול השעועית – לגבי בישול קטניות, ראה מאמר נפרד באתר – לחץ/י כאן.
  • את הבטטות אופים בשלמותן, בתנור שחומם מראש לכ-180 מעלות צלזיוס, במשך כ-25 דקות.
  • לאחר מכן, מניחים להן להתקרר מעט ואז מקלפים אותן (לא חובה, אפשר לאכול גם את הקליפה) וחוצים אותן לאורך.
  • מחממים את השמן בסיר, מעל להבה בינונית ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את זרעי הכמון (ניתן לדלג על שלב זה, למי שלא אוהב) .
  • מוסיפים את השום ואת הגמבה וממשיכים לטגן תוך ערבוב במשך כחצי דקה.
  • מוסיפים את השעועית המבושלת המסוננת ומבשלים כשתי דקות תוך ערבוב רצוף.
  • מסירים מהאש, מוסיפים את הבצל הירוק (או כל עשב תיבול קצוץ) ושמן הזית (משמש לתיבול וליתרונות הבריאותיים שלו) ומערבבים.
  • מניחים את הבטטה על צלחת, פותחים לה מעין “פה” לתוכו יוצקים כמה כפות מתוך התבשיל. בתיאבון!

מאמרים דומים

שבוע ניסיון עם השף הבריא

שבוע ניסיון עם השף הבריא

לשאלון האיפיון שלנו





* מידע תזונתי מעניין, בלי ספאם, ובמינון נמוך!

Call Now Button