בטטה אפויה במילוי תבשיל שעועית שחורה

מצרכים (ל-4 מנות) 4 בטטות בינוניות 1 כוס שעועית שחורה 1 בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות 4 שיני שום קצוצות 1 גמבה חתוכה לקוביות 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות 1 כף שמן קנולה 1 כף…

מצרכים (ל-4 מנות)

  • 4 בטטות בינוניות
  • 1 כוס שעועית שחורה
  • 1 בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 גמבה חתוכה לקוביות
  • 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 כף שמן זית
  • 2-3 גבעולים בצל ירוק חתוך דק
  • קורט מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • כפית זרעי כמון (למי שאוהב, זה מאוד טעים ובכלל לא דומה בטעם לכמון טחון. שווה ניסיון!)

אופן ההכנה

  • בישול השעועית – לגבי בישול קטניות, ראה מאמר נפרד באתר – לחץ/י כאן.
  • את הבטטות אופים בשלמותן, בתנור שחומם מראש לכ-180 מעלות צלזיוס, במשך כ-25 דקות.
  • לאחר מכן, מניחים להן להתקרר מעט ואז מקלפים אותן (לא חובה, אפשר לאכול גם את הקליפה) וחוצים אותן לאורך.
  • מחממים את השמן בסיר, מעל להבה בינונית ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את זרעי הכמון (ניתן לדלג על שלב זה, למי שלא אוהב) .
  • מוסיפים את השום ואת הגמבה וממשיכים לטגן תוך ערבוב במשך כחצי דקה.
  • מוסיפים את השעועית המבושלת המסוננת ומבשלים כשתי דקות תוך ערבוב רצוף.
  • מסירים מהאש, מוסיפים את הבצל הירוק (או כל עשב תיבול קצוץ) ושמן הזית (משמש לתיבול וליתרונות הבריאותיים שלו) ומערבבים.
  • מניחים את הבטטה על צלחת, פותחים לה מעין “פה” לתוכו יוצקים כמה כפות מתוך התבשיל. בתיאבון!

מאמרים דומים

קחו אותנו לשבוע ניסיון

קחו אותנו לשבוע ניסיון

לשאלון האיפיון שלנו





* מידע תזונתי מעניין, בלי ספאם, ובמינון נמוך!

Call Now Button