חשוב לנו שתפיקו את המירב מארוחות הצהרים והערב שלכם – הן מבחינה בריאותית והן מבחינת שמירה/ירידה במשקל:
רצינו לצייד אתכם בכמה המלצות שיעזרו לכם להרכיב ארוחות שישמרו עליכם ויתרמו לבריאותכם:
1. גיוון – מומלץ לגוון בבחירת המנות. ככל שהתזונה שלנו מגוונת יותר, כך גופנו מקבל את כלל הויטמינים והמינרלים הנדרשים לו, לשמירה על בריאות תקינה.
2. כאשר בוחרים תוספות לארוחת הצהריים, מומלץ לבחור בכל ארוחה לפחות תוספת אחת של ירקות. ירקות הם עשירים יותר מפחמימות בויטמינים, מינרלים, סיבים ושלל חומרים נוספים (פיטוכימיקלים) והם גם דלים מאוד בקלוריות, כך שהם מפחיתים את הערך הקלורי של הארוחה ובכך מסייעים לירידה במשקל.
3 . תפוח אדמה – שימו לב! תפוח אדמה הוא אמנם ירק אך הוא עשיר מאוד בפחמימות ולכן נתייחס אליו כאל תוספת פחמימה – בדומה לאורז, לפסטה, לפתיתים, בורגול ותירס. פחמימות יותר עשירות בקלוריות מאשר ירקות.
4. מאידך, שעועית ירוקה ושעועית צהובה, למרות שהן שייכות למשפחת הקטניות, אינן נחשבות לפחמימה, אלא לירקות.
5. מקורות חלבון – מחקרים רבים מצביעים על יתרונות בריאותיים רבים וכן תרומה לירידה במשקל בצריכת חלבון מן הצומח – הקפידו לשלב חלבון מן הצומח בארוחות שלכם. מבחינה בריאותית – לא חייבים לאכול בשר כל יום.
אם אתם מזמינים מאיתנו ארוחות, הנכם מוזמנים כמובן לפנות אלינו ולהתייעץ בנוגע לאופן הרכבת הארוחות.