fbpx

הבעיה עם לחם – ממש לא מה שחשבתם!

לחם הוא אחד המוצרים שאנשים בדרך כלל לא חושבים (או רוצים לשכוח) שיש בו חומר משמר..
תשימו לב! ותמיד תמיד תקראו את רשימת הרכיבים!

אני יודע שאתם עסוקים – לאף אחד אין זמן לקרוא היום מאמרים ומחקרים , אז אתמצת לכם במאמר זה מידע חדש בהקשר של לחם בדיאטה.

מחקר חדש (לקריאת המאמר לחצו כאן) שבוצע על אנשים (ולא רק על עכברים כפי שעושים בד”כ) מראה קשר ישיר בין צריכת חומר משמר (מסוג מסוים – פרופיונט, מאוד נפוץ) לבין, שימו לב, עליה במשקל!

זה נושא שעדיין לא מדברים עליו כמעט בכלל! (בעוד כמה שנים, כשכולם ידברו על זה, תזכרו איפה שמעתם על זה לראשונה 🙂 )

כשמדברים על מזון מעובד ולמה כדאי להימנע ממנו – מדברים תמיד על כמויות של סוכר, מלח, שומנים מוקשים ומגוון חומרים מייצבים, מתחלבים, צבעי מאכל וכו’.

הכל נכון כמובן – חשוב להימנע מהם, אבל אף אחד לא מדבר על החומרים המשמרים שיש בלחם – והאם כדאי לכם לאכול לחם בדיאטה – ואיזה סוג של לחם?

אז מה עם החומרים המשמרים?

כמעט שלא מדברים על זה, בטח שלא בהקשר של ירידה במשקל!

המנגנון שהחוקרים מצאו בניסוי המדובר, בנבדקים האנושיים (העכברים עלו במשקל) – הוא שמתן מנה של חומר משמר גורם להפרשה מוגברת של הורמונים.

הורמונים אשר מעלים את רמות הסוכר בדם וכן הפרשת חומרים שפוגעים בתפקוד של אינסולין .


השילוב של שני המנגנונים מביא לכמות גדולה של סוכר בדם. כאשר זה נמשך לאורך זמן – נגרמים מגוון נזקים – ביניהם גם מחלת הסוכרת וגם השמנה!

בהחלט דרוש מחקר נוסף, אבל שימוש נרחב בחומרים משמרים עשוי להתגלות בשנים הקרובות, ככל שיתבצעו יותר מחקרים, כאחד הגורמים המרכזיים הן למגיפת ההשמנה והן למגיפת הסוכרת.

זו נקודה מאוד חשובה ואני רוצה לשתף אתכם במשהו שהפתיע אותי פעם מאוד בהקשר הזה: בניסוי שעשיתי (בשנת 2016) יחד עם המחלקה לטיפול בחולים מחלות מעי דלקתיות בבי”ח איכילוב.

סיפקנו לנבדקים ארוחות מוכנות ממוצרים טבעיים בלבד (כמו כל הארוחות שלנו בשף הבריא), ארוחות שלא מכילות בכלל מזון מעובד או חומרים משמרים – ותוצאות הניסוי הפתיעו גם אותנו!


מטרת הניסוי היתה לבדוק את ההשפעה של הדיאטה על אוכלוסיית חיידקי המעי ועל שיפור במצב הבריאותי – לא חשבנו בכלל שנראה שינוי במשקל – אבל התוצאות היו מדהימות – תוך שבוע בלבד, בנוסף לשיפור בכל המדדים הבריאותיים וירידה בתסמינים – ראינו גם ירידה משמעותית במשקל!

אמנם, אין לי דרך להצביע על קשר דווקא בין החומר המשמר לבין הירידה במשקל, אבל יותר ויותר עדויות מצטברות ועשויות להצביע על כך, שצריכת חומר משמר פוגעת ביכולת שלנו לרזות!

אם נפסיק לצרוך חומר משמר – האם שינוי זה בלבד יביא לירידה במשקל, בלי לשנות את הצריכה הקלורית??


האם זה ייתכן? לאכול בדיוק אותה כמות קלוריות, ולרדת במשקל? 
אין לי מספיק נתונים ממחקרים כדי לומר שזו הסיבה ולהצביע דווקא על החומר המשמר בתור הגורם שמונע מכם לרדת במשקל, אבל אתם יכולים לנסות זאת בעצמכם ולבדוק אם זה עובד עבורכם!

עכשיו, מה הקשר בין כל מה שכתבתי כאן לבין לחם בדיאטה?

תמיד מדברים על לחם בהקשר של קלוריות, של דגן מלא או לא מלא, כמות סיבים, גלוטן וכד’

אבל מה לגבי חומרים משמרים?!
לחם הוא אחד המוצרים שאנשים בדרך כלל לא חושבים (או רוצים לשכוח) שיש בו חומר משמר..

אז תשימו לב! רוב הלחמים שתמצאו בסופר, ארוזים או שאינם ארוזים, אפילו אם כתוב עליהם “בריאות” או לחם “קל” כדי לגרום לכם לחשוב שאתם דואגים לעצמכם – שאתם.ו קונים/ות מוצר ששומר על הבריאות ועל המשקל שלכם..

תשימו לב! ותמיד תמיד תקראו את רשימת הרכיבים!

בהחלט ייתכן שעדיף לכם לאכול לחם שמכיל קצת יותר קלוריות, אבל הוא טבעי ולא מכיל חומר משמר!!

אם בסופר אתם לא מוצאים כזה לחם – תנו קפיצה למאפיה טובה ותרכשו לכם 2-3 כיכרות של לחם איכותי וטבעי, תפרסו ותקפיאו אותו! (לחם ללא חומר משמר מתקלקל תוך יום-יומיים)

ודבר נוסף – תעשו בדיקה במקרר, במזווה – שימו לב אילו מוצרים מכילים חומרים משמרים ותיפטרו מהם! (מיונז למשל – אני קורא לו ממרח חומר משמר…)

כך, בקלות, תוכלו לשמור על הבריאות שלכם ושל המשפחה שלכם!

מאמרים דומים

שבוע ניסיון עם השף הבריא

שבוע ניסיון עם השף הבריא

לרכישה




    * מידע תזונתי מעניין, בלי ספאם, ובמינון נמוך!