fbpx

צום לסירוגין

צום לסירוגין הינה דיאטה המבוססת על תזמון אכילה, שפותחה על מנת לנסות להאיץ את שריפת השומן בגוף. קיימות מספר גישות ליישום של צום לסירוגין – החל מדילוג על ארוחה אחת ביום ועד לאכילה יום כן –…

צום לסירוגין הינה דיאטה המבוססת על תזמון אכילה, שפותחה על מנת לנסות להאיץ את שריפת השומן בגוף.

קיימות מספר גישות ליישום של צום לסירוגין – החל מדילוג על ארוחה אחת ביום ועד לאכילה יום כן – יום לא.

בעת האחרונה מתפרסמים עוד ועוד מחקרים המאירים דיאטה זו באור חיובי.

להזמנת ארוחות בהתאמה אישית המתאימות לצום לסירוגין – לחצו כאן

צום לסירוגין – מחקר חדש מראה:

אחד המחקרים הללו בחן את ההשפעה של צום לסירוגין מסוג 16:8 על המשקל ועל גורמי סיכון למחלות מטבוליות.

בשיטת צום זו מסוג 16:8 זמן האכילה ביום מוגבל ל-8 שעות בלבד, כשלאחריהן 16 שעות צום.

במחקר, שנמשך 12 שבועות, השתתפו 23 מבוגרים עם השמנת יתר, אשר הוגבלו ל-8 שעות אכילה ביום. הם הושוו לקבוצת ביקורת בה המשתתפים הורו לא לשנות את הרגלי התזונה שלהם.

בהשוואה לקבוצת הביקורת, המשתתפים במחקר הורידו יותר ממשקלם, וכן נראתה ירידה בלחץ הדם. לא נמצאו הבדלים משמעותיים בהרכב הגוף, במדדי הגלוקוז והאינסולין ובפרופיל השומנים.

מסקנת החוקרים היא שאכילה המוגבלת ל-8 שעות ביום מסייעת להפחית את הצריכה הקלורית ללא ספירת קלוריות, וכן עשויה לסייע בהורדת לחץ הדם. (לקריאת המאמר לחצו כאן)

נראה שב-8 שעות ניתן לאכול 3 ארוחות במרווחים הגיוניים. יתכן וזו אכן אסטרטגיה טובה להגבלה קלורית ללא ספירת קלוריות. עם זאת, יש לשים לב שהארוחות הנאכלות בזמן זה הן מאוזנות, מגוונות ומשביעות.

להזמנת ארוחות בהתאמה אישית המתאימות לצום לסירוגין – לחצו כאן

צום לסירוגין – מה הרעיון בעצם?

נבדקים שהתמידו בשיטה זו מדווחים על שינוי בתפישה של רעב – הפסיקו לקשר רעב לחרדה.

קיימת הסתגלות בת 3-6 שבועות, במהלכה הגוף והמוח מתרגלים לזמני האכילה החדשים. תקופה זו עשויה להיות בלתי נסבלת, מאחר והגבלת אכילה מקושרת לרעב קיצוני, עצבנות, חוסר כוחות, עייפות ומגוון תופעות לוואי.

לאחר תקופה זו, הנמשכת לרוב 3-6 שבועות, רמת הרעב יורדת וחלה ירידה בהיקף ובעוצמה של תופעות הלוואי .

יש חשיבות גדולה לצריכה של כל מרכיבי התזונה החשובים – חלבונים, שומן, סיבים, ויטמינים ומינרלים, בזמנים שלא צמים. על הארוחות להיות מזינות ומאוזנות על מנת שיספקו לגוף את צרכיו התזונתיים ולחפות על החוסרים במהלך זמני הצום.

הדוגלים בשיטה זו של צום לסירוגין, ממליצים לשתות הרבה מים, בזמן הצום, הן על מנת לא להתייבש והן על מנת להתגבר על תחושת הרעב. חלק מהגישות מתירות גם שתיית תה ירוק ולא רק מים.

יתרונות השיטה

  • חלק מהמחקרים מדווחים על שיפור ברגישות לאינסולין ובפרופיל השומנים.
  • כמו כן, נראה שהשיטה עשויה לגרום ירידה במשקל, אולם רק בליווי של הגבלה קלורית.

צום לסירוגין – חסרונות

  • חלק מתופעות הלוואי הנגרמות מרעב מצויינות לעיל.
  • זהו אורח חיים שקשה מאוד להתמיד בו לאורך זמן
  • מחקרים ארוכי טווח הראו כי צום לסירוגין עשוי להביא את הגוף לידי חסרים תזונתיים
  • צום לסירוגין עשוי להיות מסוכן ואיננו מומלץ לנשים בהריון ומניקות, חולי סוכרת, ילדים, קשישים או לאנשים בתת משקל.

לסיכום, בכל אופן, מומלץ להתייעץ עם דיאטנית לפני שמחליטים על כל שינוי תזונתי, על מנת לוודא שאנחנו לא גורמים לגופנו נזק בטווח הקצר או הארוך.

להזמנת ארוחות בהתאמה אישית המתאימות לצום לסירוגין – לחצו כאן

מאמרים דומים

שבוע ניסיון עם השף הבריא

שבוע ניסיון עם השף הבריא

לרכישה




    * מידע תזונתי מעניין, בלי ספאם, ובמינון נמוך!