קציצות שעועית שחורה וקינואה

מצרכים 1 קופסא שעועית שחורה מבושלת מסוננת  2 כוסות קינואה מבושלת 2 כפות שמן לטיגון 1 בצל קצוץ 3-4 שיני שום קצוצות 1 גמבה קצוצה 1 צרור כוסברה טרייה קצוצה 1 כף נבט חיטה 2…

מצרכים

  • 1 קופסא שעועית שחורה מבושלת מסוננת 
  • 2 כוסות קינואה מבושלת
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • 1 בצל קצוץ
  • 3-4 שיני שום קצוצות
  • 1 גמבה קצוצה
  • 1 צרור כוסברה טרייה קצוצה
  • 1 כף נבט חיטה
  • 2 כפות קמח שיבולת שועל
  • 1 כף פשתן טחון
  • מלח לפי הטעם
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית זרעי כמון לציפוי
  • 3-4 כפות נבט חיטה
  • 2-3 כפות שומשום (עדיף שומשום מלא)
  • 1-2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • בסיר, מבשלים את הקינואה בכמות כפולה של מים עם מעט מלח, פלפל שחור טחון, פלפל אנגלי ועלי דפנה, במשך כרבע שעה – עשרים דקות, עד ריכוך ואידוי של כל הנוזלים.
  • במחבת מכוסה, מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ למשך כחצי דקה ומסירים מהאש.
  • במעבד מזון, קוצצים את השעועית, בפולסים, עד קבלת גושים קטנים (לשים לב לא לטחון למחית אלא להשתדל להשאיר גושי שעועית).
  • במעבד מזון או בסכין, קוצצים את הכוסברה ואת הגמבה לחתיכות קטנות. קולים את זרעי הכמון במחבת על אש בינונית במשך כדקה.
  • בקערה, מערבבים היטב את כל המצרכים עד קבלת מסה קשורה.
  • יוצרים קציצות ומניחים בצלחת על גבי נייר פרגמנט. מכסים ומניחים במקפיא למשך כ-20 דקות עד שיתקשו מעט. מערבבים היטב את נבט החיטה עם השומשום ושמן הזית עם קבלת תערובת אחידה. טובלים את הקציצות בתערובת הציפוי ומניחים בתבנית מכוסה בנייר אפייה.
  • אופים בחום גבוה (200-220 מעלות) במשך כעשר דקות, או עד להשחמה של הקציצות.
  • מגישים עם מטבל טחינה או ממרח גוואקמולי (אבוקדו).

מאמרים דומים

שבוע ניסיון עם השף הבריא

שבוע ניסיון עם השף הבריא

לשאלון האיפיון שלנו





* מידע תזונתי מעניין, בלי ספאם, ובמינון נמוך!

Call Now Button