רוטב לסלט או ויניגרט לסלט הוא, בעיני, אחד המתכונים החשובים ביותר במטבח! חשוב שתדאגו שתמיד יהיה לכם זמין רוטב טעים לסלט. כשיש לכם במקרר רוטב מוכן, הסיכוי שתאכלו סלט בארוחה הבאה שלכם, גדל במידה רבה מאוד. והרי ברור כי לכולם כי צריכה מרובה של ירקות היא אחד המפתחות החשובים ביותר לשמירה על משקל תקין ולשמירה על הבריאות באופן כללי.
אי אפשר להפריז בחשיבות של צריכת ירקות – זהו עקרון בסיסי וחשוב מאין כמותו בשמירה על הבריאות שלנו. ההמלצה הנוכחית של משרד הבריאות היא לצרוך בכל יום, ירקות בחמישה צבעים שונים לפחות.
ממחקרים עולה כי אכילת ירקות ופירות בחמישה צבעים, באופן יומיומי, חיונית להגנה על הגוף, ולשמירה על בריאותו
ובסלט ירקות – הכל הולך! מגוון סוגי ירקות עליים, חסות מכל הסוגים, נבטים, תרד, עשבי תיבול, כל סוגי הירקות ואל תשכחו להוסיף תוספות עשירות בחלבוןץ תוספות כאלו הופכות את הסלט לארוחה שלמה
לויניגרט לסלט קיימות אינספור גרסאות. לפניכם גרסה בסיסית, פשוטה וטעימה מאוד. ניתן להכין כמות גדולה ולשמור במקרר. הרוטב נשמר היטב כחודש. אם הרוטב נפרד לשתי שכבות, זה לא אומר שהוא מקולקל, אלא שצריך לערבב אותו עד ששתי השכבות מתחברות שוב. ניתן לעשות זאת בניעור של מיכל האחסון או במיקסר/מעבד מזון.
מצרכים (כמות לכ-10 מנות, כ-90 קק”ל לכף)
- רבע כוס חומץ טבעי או מיץ לימון מדולל במים
- חצי כוס שמן זית או קנולה
- קורט מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- 2 כפות דבש או מעט ממתיק מלאכותי
- 1 כף חרדל
- 2 שיני שום
- חופן בזיליקום (לא חובה)
אופן ההכנה – רוטב לסלט
טוחנים הכול יחד. שומרים בצנצנת אטומה במקרר. אם הרוטב נפרד לשתי שכבות, מנערים היטב את הצנצנת עד ששתי השכבות מתחברות שוב.