fbpx

רוטב עגבניות

רוטב עגבניות זה משהו שאתם פשוט חייבים להחזיק תמיד במקרר אם אתם בדיאטה והנכם מעוניינים לשמור על משקל בריא ותקין או אם חשוב לכם להימנע מטיגון. בישול ברוטב מהווה תחליף לטיגון בשמן במקרים רבים –…

רוטב עגבניות זה משהו שאתם פשוט חייבים להחזיק תמיד במקרר אם אתם בדיאטה והנכם מעוניינים לשמור על משקל בריא ותקין או אם חשוב לכם להימנע מטיגון. בישול ברוטב מהווה תחליף לטיגון בשמן במקרים רבים – אפשר פשוט לחמם את הרוטב, ולהניח בתוכו כל מה שרוצים לבשל (או שרצינו לטגן). אפשר להכין קציצות מכל סוג (פשוט מביאים את הרוטב לרתיחה ומניחים את הקציצות בפנים), דגים, עוף וכו’.

הרוטב במתכון זה הוא רוטב בסיס, ויכול לשמש בסיס לרטבים עבור מגוון מאכלים:

רוצים רוטב עגבניות לפסטה? הוסיפו לו בזיליקום טרי

רוטב לפיצה? הוסיפו אורגנו טרי

רוטב לקציצות? תבלו בפפריקה מתוקה ומעט כמון

רוטב לשקשוקה? הקפיצו בצל וגמבות והוסיפו את הרוטב

רוטב עגבניות – מצרכים

  • 6 עגבניות בשלות חצויות
  • 1 קישוא
  • 2 גזרים
  • 2-3 בצלים בינוניים קלופים
  • 2 כוסות מים
  • 100 גרם רסק עגבניות (קופסא קטנה)

אופן ההכנה

  • מניחים את כל המצרכים בסיר, אין צורך לחתוך את הירקות.
  • מביאים לרתיחה, מחלישים את האש עד שהרוטב מבעבע קלות, מבשלים עד שהגזר מתרכך (כחצי שעה).
  • מכבים את האש ומחכים שיתקרר.
  • טוחנים במעבד מזון. מחלקים לקופסאות, שומרים אחת במקרר ואת השאר מקפיאים.
  • כאשר רוצים להשתמש ברוטב קפוא, מוציאים מהמקפיא ומניחים בתוך קערת מים מהברז למשך כמה דקות כדי שיצא בקלות מהקופסא.
  • לאחר מכן מעבירים לסיר או למחבת ומחממים על אש קטנה על שמפשיר.

מאמרים דומים

שבוע ניסיון עם השף הבריא

שבוע ניסיון עם השף הבריא

לרכישה




    * מידע תזונתי מעניין, בלי ספאם, ובמינון נמוך!