רוטב עגבניות

רוטב עגבניות זה משהו שאתם פשוט חייבים להחזיק תמיד במקרר אם הנכם מעוניינים לשמור על משקל תקין. בישול ברוטב זה מהווה תחליף לטיגון בשמן במקרים רבים – אפשר פשוט לחמם את הרוטב, ולהניח בתוכו כל…

רוטב עגבניות זה משהו שאתם פשוט חייבים להחזיק תמיד במקרר אם הנכם מעוניינים לשמור על משקל תקין. בישול ברוטב זה מהווה תחליף לטיגון בשמן במקרים רבים – אפשר פשוט לחמם את הרוטב, ולהניח בתוכו כל מה שרוצים לבשל (או שרצינו לטגן). אפשר להכין קציצות מכל סוג (פשוט מביאים את הרוטב לרתיחה ומניחים את הקציצות בפנים), דגים, עוף וכו’.

הרוטב לעיל הוא רוטב בסיס, ויכול לשמש בסיס לרטבים עבור מגוון מאכלים:

רוצים רוטב לפסטה? הוסיפו לו בזיליקום טרי

רוטב לפיצה? הוסיפו אורגנו טרי

רוטב לקציצות? תבלו בפפריקה מתוקה ומעט כמון

רוטב לשקשוקה? הקפיצו בצל וגמבות והוסיפו את הרוטב

מצרכים

  • 100 גרם רסק עגבניות (קופסא קטנה)
  • 6 עגבניות בשלות חצויות
  • 1 קישוא
  • 2 גזרים
  • 2-3 בצלים בינוניים קלופים
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה

  • מניחים את כל המצרכים בסיר, אין צורך לחתוך את הירקות.
  • מביאים לרתיחה, מחלישים את האש עד שהרוטב מבעבע קלות, מבשלים עד שהגזר מתרכך (כחצי שעה).
  • מכבים את האש ומחכים שיתקרר.
  • טוחנים במעבד מזון. מחלקים לקופסאות, שומרים אחת במקרר ואת השאר מקפיאים.
  • כאשר רוצים להשתמש ברוטב קפוא, מוציאים מהמקפיא ומניחים בתוך קערת מים מהברז למשך כמה דקות כדי שיצא בקלות מהקופסא.
  • לאחר מכן מעבירים לסיר או למחבת ומחממים על אש קטנה על שמפשיר.

מאמרים דומים

קחו אותנו לשבוע ניסיון

קחו אותנו לשבוע ניסיון

לשאלון האיפיון שלנו





* מידע תזונתי מעניין, בלי ספאם, ובמינון נמוך!

Call Now Button