שניצל דל שומן כשר לפסח: דוגמא מצוינת לאכול שבדרך כלל נחשב לג’אנק פוד, שבזכות 2 טריקים פשוטים הופך לבריא ובכלל לא משמין.
בד”כ אני מכין שניצל דל שומן רגיל עם פירורי לחם. כאן, בגרסה מיוחדת לפסח, את חזה העוף עוטף קמח מצה, שהוא גם דל מאוד במלח – רק 3.7 מ”ג ל-100 גרם! יש שני הבדלים חשובים בין אופן ההכנה של שניצל מטוגן ואופן ההכנה במתכון זה:
- מוסיפים מעט שמן לקמח המצה ומערבבים היטב – כך אנחנו שולטים בכמות השמן שתהיה בשניצלים שלנו, והשמן שעוטף את פירורי הלחם נותן אפקט “כמו מטוגן”
- אופים את השניצל על רשת, בתנור, במקום לטגן אותו – על מנת שהאדים יצאו בתחתית השניצלים, והם יצאו קריספי ולא רטובים.
- דואגים לחמם תנור לחום מאוד גבוה – 250 מעלות – מכניסים את השניצלים לתנור רק כאשר התנור הגיע לטמפרטורה הרצויה.
- אופים את השניצלים למשך זמן קצר (בין 4 ל 6 דקות) בחום מאוד גבוה – זאת על מנת “לטגן” אותם ועל מנת שלא יתייבשו.
שני הטריקים האלה
מצרכים ל שניצל דל שומן כשר לפסח
- 500 גרם פילה עוף או חזה עוף
- 2 ביצים
- כף חרדל (או כפית אבקת חרדל – ללא מלח)
- 2 כפות מים
- כ- 300 גרם (שקית) קמח מצה
- 3 כפיות שמן קנולה
אופן ההכנה
- מכינים 3 קערות: קמח מצה תערובת ביצים מים וחרדל מערבבים היטב קמח מצה ושמן (עד שהשמן נספג היטב בקמח)
- סדר הציפוי: קמח מצה > ביצה > קמח מצה עם שמן.
- טובלים היטב את פרוסות חזה העוף בקמח מצה, מנערים.
- טובלים בביצה ואז בקמח מצה עם השמן. מהדקים ודואגים שהשניצלים מצופים היטב.
- מניחים על גבי רשת מעל תבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ-10 דקות. אם הכנתם כמות גדולה ואתם רוצים להקפיא – מניחים בין השניצלים הלא מוכנים (להקפיא לפני אפיה!) דפי ניילון או נייר אפייה, וסוגרים בקופסה אטומה.
- כדי להכין את השניצלים הקפואים, הוציאו אותם להפשרה קצרה (30 דקות על גבי מגש) ואז הכניסו אותם לאפיה כרגיל.