שניצל דל שומן

בפעם הראשונה שהכנתי את המתכון הפשוט הזה הבנתי שבאמת אפשר להכין אוכל בריא וגם טעים! לא חייבים לבחור בין השניים. זו דוגמא מצוינת שנחשב ג’אנק פוד, שבזכות טריק פשוט הופך לבריא ובכלל לא משמין. למעשה יש שני הבדלים בלבד בין אופן ההכנה של שניצל מטוגן ואופן ההכנה במתכון זה.

 שניצל דל שומן (טעים! קריספי ועסיסי, לא כזה יבש שנתקע בגרון!)

בפעם הראשונה שהכנתי את המתכון הפשוט הזה הבנתי שבאמת אפשר להכין אוכל בריא וגם טעים! לא חייבים לבחור בין השניים. זו דוגמא מצוינת שנחשב ג’אנק פוד, שבזכות טריק פשוט הופך לבריא ובכלל לא משמין. למעשה יש שני הבדלים בלבד בין אופן ההכנה של שניצל מטוגן ואופן ההכנה במתכון זה. אגב, ניתן להכין גם שניצל דל שומן כשר לפסח.

  1. מוסיפים (מעט) שמן לפירורים הלחם ומערבבים היטב – כך אנחנו שולטים בכמות השמן שתהיה בשניצלים שלנו, והשמן שעוטף את פירורי הלחם נותן אפקט “כמו מטוגן”
  2. אופים את השניצל על רשת, בתנור, במקום לטגן אותו – על מנת שהאדים יצאו בתחתית השניצלים, והם יצאו קריספי ולא רטובים.
  3. דואגים לחמם תנור לחום מאוד גבוה – 250 מעלות – מכניסים את השניצלים לתנור רק כאשר התנור הגיע לטמפרטורה הרצויה.
  4. אופים את השניצלים למשך זמן קצר (בין 4 ל 6 דקות) בחום מאוד גבוה – זאת על מנת “לטגן” אותם ועל מנת שלא יתייבשו.

מצרכים

  • חצי קילו פילה או חזה עוף
  • 2 ביצים
  • כף חרדל
  • כף מים
  • כוס קמח (עדיף מחיטה מלאה)
  • שקית קטנה פירורי לחם (עדיף מקמח מלא)
  • כפית וחצי שמן (עדיף שמן זית, קנולה, פשתן או אבוקדו)

אופן ההכנה

  • מכינים 3 קערות: קמח (אפשר להוסיף לו תבלינים – פלפל שחור, כורכום וכד’) תערובת ביצים מים וחרדל מערבבים היטב פירורי לחם ושמן (עד שכל הפירורים עטופים היטב בשמן) סדר הציפוי: קמח>ביצה>פירורי לחם.
  • טובלים היטב את פרוסות חזה העוף בקמח, מנערים.
  • טובלים בביצה ואז בפירורי הלחם. מהדקים ודואגים שהשניצלים מצופים היטב.
  • מניחים על גבי רשת מעל תבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ-10 דקות. אם הכנתם כמות גדולה ואתם רוצים להקפיא – מניחים בין השניצלים הלא מוכנים (להקפיא לפני אפיה!) דפי ניילון או נייר אפייה, וסוגרים בקופסה אטומה.
  • כדי להכין שניצלים קפואים, הוציאו אותם להפשרה קצרה (30 דקות על גבי מגש) ואז הכניסו אותם לאפיה כרגיל.

מאמרים דומים

שבוע ניסיון עם השף הבריא

שבוע ניסיון עם השף הבריא

להזמנה





* מידע תזונתי מעניין, בלי ספאם, ובמינון נמוך!

Call Now Button