למה לשתות שייקים ירוקים?
שייקים ירוקים דרך טובה לקבל את המנה היומית שלך של חומרים מזינים. וזו דרך מוצלחת יותר להתחיל את היום מאשר עם קפה..
הם לא רק טעימים אלא גם מזינים. שייק ירוק טיפוסי מורכב מירקות עלים, פירות ונוזל. בדרך כלל עם מים או חלב, אבל אתם יכולים גם להשתמש ביוגורט או מי קוקוס למרקם קרמי יותר.
שתיית שייקים ירוקים יכולה לספק יתרונות בריאותיים רבים, כגון מתן ויטמינים מקבוצת B כדי לסייע בשחרור אנרגיה מהמזון ולסייע בשמירה על מערכת עצבים בריאה
הם עשירים בכלורופיל שיכול לשפר את המערכת החיסונית ולטהר את הדם
עשירים בנוגדי חמצון, סיבים, ויטמינים ומינרלים כדי לעזור לגמילה מהגוף ולהסיר רעלים מזיקים
ומהווים מקור עשיר בחומרי מזון לפיטו-נוטריינטים, מגנזיום, חומצה פולית, סיבים ותרכובות בריאות אחרות
שייקים ירוקים הם דרך מצוינת לקבל הרבה חומרים מזינים בתזונה שלך, אבל הם יכולים להיות קשים לקיבה.
הנה כמה טיפים כיצד תוכל להפוך אותם למהנים יותר:
-הוסיפו פירות. זה יוסיף מתיקות וטעם.
-הוסיפו קינמון לטעם נוסף.
-הוסיפו קוביות קרח או פירות קפואים לקבלת סמיכות / משקה קר .
-הוסיפו אבקת חלבון לקבלת משקה משביע ועשיר יותר, שגם יתרום לצריכת החלבון היומית שלכם
שייקים ירוקים כארוחת בוקר קלה בדרכים
שייקים ירוקים הם דרך קלה ובריאה להתחיל את היום. הם אלטרנטיבה מצוינת לארוחות בוקר כבדות, שיכולות להיות כבדות או קשות לעיכול.
הם גם יכולים לספק לך הרבה אנרגיה ליום שלפניך.
יש אנשים שמשתמשים בשייקים ירוקים כתחליף לארוחה לארוחת הבוקר מכיוון שהם בעלי ערך תזונתי גבוה ומכילים את כל הויטמינים והמינרלים החיוניים שהגוף שלכם צריך במהלך היום.
מקורות:
ESHA Research, Inc., Salem, Oregon: “Kale.” “Spinach.” “Apple.” Banana.”
Frontiers in Pharmacology. “Antioxidant and Oxidative Stress: A Mutual Interplay in Age-Related Diseases.”
Horticulture International Journal. “An overview of nutritional and nutritional factors in green leafy vegetables.”
International Journal of Food Sciences and Nutrition. “Effects of different cooking methods on the antioxidant capacity and flavonoid, organic acid and mineral contents of Galega Kale (Brassica oleracea var. acephala cv. Galega).”
Journal of Nutrition & Food Sciences. “Where are we with Smoothies? A Review of the Latest Guidelines, Nutritional Gaps and Evidence.”
Journal of Osteoporosis. “Vitamin K and Bone Health: A Review on the Effects of Vitamin K Deficiency and Supplementation and the Effect of Non-Vitamin K Antagonist Oral Anticoagulants on Different Bone Parameters.”
Mayo Clinic. “Dietary Fiber: Essential for a healthy diet.”
National Health Service. “B vitamins and folic acid.”
Nutrients. “Influence of Green Leafy Vegetables in Diets with an Elevated ω-6:ω-3 Fatty Acid Ratio on Rat Blood Pressure, Plasma Lipids, Antioxidant Status and Markers of Inflammation.”}.
Nutrients. “Vitamin C and Immune Function.”
PLOS Medicine. “Fresh fruit consumption in relation to incident diabetes and diabetic vascular complications: A 7-y prospective study of 0.5 million Chinese adults.”
UC Berkeley School of Public Health. “Why You Need (and Might Need) Vitamin K.”