הכנתם פעם דגים על האש? כשישראלים מדברים על “על האש” – כמעט תמיד מדברים על צלייה של בשרים. כשחושבים על זה, זהו עניין ממש משונה: אנחנו גרים סמוך לים התיכון ובקושי אוכלים דגים!
אגב, ההמלצה הנוכחית של משרד הבריאות היא לאכול לפחות 2 מנות דג בשבוע. דגים שמתאימים להכנה על הגריל הם: דניס, מוסר, בס, דגי ים קטנים (ברבוניה, מליטה וכד’), סלמון (סטייק או פילה), מושט, לוקוס, פורל ועוד. אם אתם משתמשים בדגים קפואים או שקניתם טריים והקפאתם, הקפידו להפשיר היטב את הדגים בקירור, ולא מחוץ למקרר, על מנת שישמרו על הנוזלים שלהם ולא יתייבשו בעת ההכנה.
ובנוגע לעצמות – מי שלא אוהב להתעסק עם עצמות או לא אוהב שדג מסתכל עליו מהצלחת, שיבקש בדוכן הדגים שיכינו לו פילה מהדג, כלומר, בשר נקי בלי עצמות ובלי ראש.
שיהיה בתיאבון ולבריאות!
מצרכים
- דג – שלם או פילה
- רדיד אלומיניום
- שמן זית
- לימון פרוס
- גבעולי טימין
- שיני שום מעוכות
- פלפל שחור גרוס
יש מספר אפשרויות כיצד להכין דגים על הגריל:
אופן ההכנה – פילה דג
חותכים רדיד אלומניום לריבועים גדולים. במרכז כל ריבוע מטפטפים טיפה שמן ועליה מפזרים מעט פלפל שחור גרוס. מניחים את הדג על השמן בצד של העור. מניחים מעל פרוסת לימון, גבעול טימין ושן שום מעוכה. סוגרים היטב את נייר האלומיניום. מניחים על גריל חם למשך 14 דקות, הופכים צד לאחר 7 דקות.
אופן ההכנה – דגים שלמים
משמנים קלות את הדג, מפזרים עליו פלפל גרוס. מניחים על גריל חם למשך כ-5 דקות (להשתדל לא להזיז או להפוך אותו קודם על מנת שלא יתפרק). לאחר כ-5 דקות מנסים להפוך – אם הדג עדיין דבוק לרשת, מחכים עוד דקה ומנסים להפוך שוב. כשהגיע הזמן להפוך, הדג נפרד בקלות מהרשת. צולים כ-5 דקות נוספות. כדי לבדוק האם הדג מוכן – מבצעים חתך קטן במרכז הדג ובודקים האם גם הבשר שקרוב לאידרה (“עמוד השידרה” של הדג) החליף צבע. אם כן – הדג מוכן. אין צורך לצלות אותו יותר מדי, על מנת שלא יתייבש. את הדגים מגישים בליווי חצי לימון. בכוונה אינני משתמש במלח במתכונים, משום שעדיף להימנע ככל הניתן מתוספת של מלח לתפריט שלנו, כדי לשמור על בריאות תקינה. מי שמרגיש שהוא ממש חייב, שיוסיף לעצמו בצלחת. כתוספת לדג – אפשר ומומלץ, להכין ירקות קלויים על הגריל .