קציצות עדשים ואורז

מצרכים 1 כוס עדשים (ירוקות, שחורות או כתומות) 1/2 כוס אורז (מומלץ – אורז מלא) 2 בצלים בינוניים קצוצים 4 שיני שום קצוצות 1 גמבה בינונית קצוצה (אפשר להחליף בכמות זהה של קישוא/גזר/בטטה מגורר בפומפיה)…

מצרכים

  • 1 כוס עדשים (ירוקות, שחורות או כתומות)
  • 1/2 כוס אורז (מומלץ – אורז מלא)
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 גמבה בינונית קצוצה
  • (אפשר להחליף בכמות זהה של קישוא/גזר/בטטה מגורר בפומפיה)
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • רבע כוס בצל ירוק קצוץ
  • רבע כוס פתיתי שיבולת שועל טחונה או פירורי לחם
  • 1 ביצה (לגרסה טבעונית – 3 כפות פשתן מושרה ב-6 כפות מים)
  • רבע כפית פלפל שחור טחון
  • רבע כפית מלח
  • 2 כפות שמן לטיגון (קנולה)
  • 2 כפות שמן זית – לטעם

אופן ההכנה

  • בסיר עם כליטר מים, מבשלים את האורז המלא והעדשים על סף רתיחה עד ריכוך (כ-40 דקות).
  • אם משתמשים בעדשים כתומות – שימו לב שזמן הבישול שלהם קצר, כמו של אורז לבן.
  • בינתיים, מטגנים על אש בינונית את הבצל בשמן עד הזהבה. מסננים את האורז והעדשים ומניחים להם להתקרר. מערבבים היטב את כל החומרים לתערובת בקערה ומניחים למשך מספר דקות לאפשר לשיבולת השועל/פירורי הלחם לספוג את הנוזלים.
  • אם התערובת נוזלית מדי – מוסיפים עוד שיבולת שועל/פירורי לחם.
  • מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (170-180 מעלות צלזיוס). יוצרים קציצות ומניחים במגש אפייה, על גבי נייר אפייה או תבנית סיליקון.
  • אופים במשך כ-20-15 דקות עד שהקציצות משחימות.
  • מומלץ להגיש עם סלסה מעגבניות טריות מרוסקות, שום קצוץ, פלפל חריף קצוץ ושמן זית.
  • על מנת לקבל קציצות עסיסיות יותר, ניתן לצפות אותן בתערובת פירורי לחם ושמן זית – ראו מתכון לשניצל אפוי.

מאמרים דומים

קחו אותנו לשבוע ניסיון

קחו אותנו לשבוע ניסיון

לשאלון האיפיון שלנו





* מידע תזונתי מעניין, בלי ספאם, ובמינון נמוך!

Call Now Button